През 2013 г. създадохме Топ Форма, с основната цел да направим консултацията с диетолог достъпна до повече хора. Постигнахме целта си.

Досега повече от 7500 души от цяла България, на възраст между 18 и 79 години, са се възползвали от услугите на Топ Форма. Хора с проблеми с килограмите. Тези хора успяха да постигнат желаните от тях килограми; да подобрят здравословното си състояние и да променят начина си на живот.

Помагайки им, ние ги опознахме.

Разбрахме, че почти всички от тях се хранят нередовно, некачествено и прекомерно. Храната не беше тяхното лекарство, а точно обратното – отрова. Отрова, която бавно, но постоянно уврежда здравето и щастието им, без дори да подозират. Всичко, от което тези хора се нуждаеха, за да се излекуват, беше да започнат да се хранят правилно.

Осъзнахме, че това което липсва на хората, е адекватна информация, точни съвети и образование в посока правилно хранене.

Да предоставим липсващата информация за храненето, на възможно най-голям брой хора, се превърна в наша основна цел. Така се роди Фондация Храна за Размисъл.

Опитът ни, придобит с „Топ Форма“ ни убеди, че всеки може да се научи да се храни правилно и да подобри здравословното си състояние и качеството си на живот, стига да иска и да знае как. Вярваме, че с взаимни усилия Фондация Храна за Размисъл ще успее:

  • да информира хората за това колко е важно да се хранят правилно и да им покажем как да го правят
  • да покаже ясно връзката между доброто здраве и качествен живот от една страна и начина на хранене от друга
  • да алармира обществеността относно крещящата нужда от промяна на приоритетите, свързани с храненето

Не трябва да допускаме начинът, по който се храним да съсипва здравето и щастието ни. Ние вярваме, че промяната е напълно възможна и ще направим всичко възможно да дадем нашия принос към нея.

Екип


 

Ипократис Пападимитракос

Диетолог с 15-годишен опит, който всеки ден вижда как променяйки начина си на хранене, хората успяват да променят живота си към по-добро. Ипо е убеден, че стига да иска, всеки може да промени хранителните си навици и да се научи да се храни правилно. Желанието за промяна, обаче, настъпва, когато хората осъзнаят, че начинът им на хранене оказва директно влияние върху здравословното им състояние. Именно тази връзка Ипо иска да комуникира, за да провокира възможно най-голям брой хора да се осъзнаят и да спрат да си вредят.

Елица Тепсизова

ПР специалист, който е запознат е с комуникационните методи на големите търговски вериги и поизводителите на вредни храни и знае, че за съжаление техните послания все още се приемат за чиста монета. Като майка на две деца, Елица мечтае един ден всички търговски заблуди да бъдат развенчани и до хората да достига точната информация за ползите и вредите от конкретни храни. За да могат да вземат информирани решения за своето и за храненето на своите деца и по този начин кренвиршката да престане да бъде универсалната закуска…

 

Надя Русенова

Специалист по маркетинг и реклама и фен на здравословното хранене като за двама. Надя е запозната с най-новите тенденции в сферата на храненето и е изпробвала всички възможни комбинации, рецепти и здравословни заместители. Тя е убедена, че за да се храним здравословно не са ни нужни много пари, а разнообразни идеи, полезни съвети и желание за импровизация.

Антон Стоянов

Програмист и бизнес консултант, който се отнася към храненето като към стратегическа задача. Сигурен е, че разполагайки с необходимата информация, добър план и точни правила, всеки може да достигне до правилното решение. Решенията са толкова, колкото и решаващите задачата, защото в храненето няма универсални правила. Но има аксиоми, с които всеки трябва да е запознат, за да може да стъпи върху тях, търсейки най-подходящото решение за себе си.