Храната като превенция и лекарство за болестите на XXI век.

Безплатен семинар с участието на водещи специалисти.

Храната като превенция и лекарство за болестите на XXI век.
Научните доказателства за въздействието на диетата ни върху нашето здраве.

Нашето здраве и здравето на нашите деца са неразривно свързани с начина, по който се храним. За съжаление 85% от съвременните заболявания са поради неправилно хранене. Добрата новина е, че можем да променим това, като се научим да се храним правилно.

Как да използваме храната не като отрова, а като превенция и лекарство, ще разберете по време на безплатния ни семинар.

Разберете кои храни ни вредят и коя диета води до сърдечно-съдови заболявания и диабет. Научете как да се храните, за да се предпазите от хронични заболявания или да подобрите здравословното си състояние.

Не можем да се предпазим от всички болести, но контролът върху заболяванията свързани с нездравословната диета, е изцяло в наши ръце.

Събитието е напълно безплатно.

Програма:

10:30 – 11:15 „Сърдечно-съдовите заболявания – проблем на съвремения човек“

Д- р Веселка Гергова, интернист- кардиолог
Д-р Гергова има 40-годишна практика в областта на профилактиката на сърдечно- съдовите заболявания; вторична профилактика на сърдечно-съдовите усложнения; лечение на артериална хипертония; лечение на исхемична болест на сърцето; медикаментозно и немедикаментозно поведение при дислипидемии в млада и зряла възраст; лечение на сърдечно- съдовата симптоматика в менопаузалната възраст. Тя е практикуващ доктор в Александровска болница и преподавател в Медицински факултет София.

11:15-11:30 Въпроси и отговори

11:30-12:15 „Хранене и имунитет – врагове или приятели“

Доц. д-р Петя Димитрова, специалист в областта на имунологията

Доц. д-р Петя Димитрова е носител на наградата на Съюза на учените в България за Високи научни постижения 2014 г. Нейните изследвания са подкрепени от НАТО, както и от Националния фонд за научни изследвания. Доц. Димитрова е член на Global Rheumatology Network и извършва експертна дейност за престижни международни списания в областта на имунологията (Journal of Immunology, Annals of Rheumatic Diseases, Frontiers of Microbiology etc.). Към настоящият момент тя работи в Департамент по имунология към Институт по микробиология, БАН. Специализирала е в Клиниката по Ревматология с Център по молекулярна медицина към Университет Eрланген-Германия и във Факултет по фармакология, Университет Ла Сапиенца-Рим, Италия.

  • 12:15-12:30 Въпроси и отговори
  • 12:30-13:00 „Как храненето подобрява здравето ни – истински истории“

Ипократис Пападимитракос, диетолог
Гръцкият диетолог Ипократис Пападимитракос е пресечната точка между храненето, психологията и отслабването. Има бакалавърска степен по кинезитерапия, магистърска по психология и 15 години опит като диетолог. Провел е над 8000 индивидуални консултации и броят им продължава да расте. Защитава докторат и специализира в областта на психосоматичните заболявания.

  • 13:00-13:30 Въпроси, дискусия, закриване

 

Регистрирай се за безплатния семинар